Vuosikerrat

Vuosikerrat

sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Sitten tuli talvi

28.12. tilanne oli tämän näköinen. Oikealla näkyy vanhan eteisen sinistä seinää ja ovi olohuoneeseen. Tähän (purueristeistä osaan) tulee uusi keittiö. Vasemmalla häämöttää hirsineinää, jonka eteen rakennetaan uusi eteinen ja kylpyhuone.
Tuli jysähti päälle. Pari päivää sen jälkeen, kun anturat oli saatu valettua se saapui ensin  hirmuisen hyytävän itätuulen ja pakkasasteiden kera. Pihakura jämähti niile sijoilleen ja haaveet pihan kunnostuksesta syksyllä saatiin haudata saman tien. Voin kuvitella sen kuralitkun määrän keväällä... Multakasat jäivät siloittelematta ynnä liiteri siirtämättä takaisin paikoilleen. Hannu ja knit taistelivat  toki parhaansa mukaan ja tekivät mitä oli tehtävissä.
Erilaista putkea on nyt upotettu maahan sellaiset määrät, että hirvittää. Kaikenlaisiin muovitötteröihin (tarkistuskaivoja yms) kompastuu joka toisella askeleella, mutta ehkä niihin tottuu.
7.12., eli itsenäisyyspäivän jälkeen pohjatyöt joka tapauksessa on tehty, puutavaraa tuotu tontille ja alkoi rungon pystytys. Jännää!
Joulu lusittiin ja homma jatkui. Itse asiassa töitä paiskitiin myös jouluaattona. tai siis Hannu paiskoi.
Vanhasta kattorakenteesta jouduttiin purkamaan kaksi riviä tiiliä, jotta etelänpuoleiseen kuistin kattoon saatiin edes vähän kallistusta.
Runkorakenteet on tehty Hiissan "tupakkiaskipiirustusten perusteella.
------------------------------------------------------------------------------------------
Laskuja on makseltu vuoden loppuun mennessä noin 25 000 euron edestä.
Tällä on siis saatu purkutyöt, pohjatyöt, vesijohdot, viemäriputket, salaojat ja sähkökaapelit maahan, jätevesipumppaamo, perustukset ja runkotöistä noin yksi kolmasosa. Lisäksi vanhan puolen (=olohuone) eristämiseen ja kunnostukseen sekä sähkötöihin on mennyt yhteensä noin 5000 euroa. 
Mitähän valmiusaste nyt olisi? Ehkä 25 prosenttia. Noin optimistisesti ja suurpiirteisesti arvioiden...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti