Vuosikerrat

Vuosikerrat

keskiviikko 15. toukokuuta 2013

Voihan tuuletuspaalu

Tässä se hirvitys on. Näitä tulee neljä kappaletta julkisivun puolelle, kahden puolen pääovea.

Ruokahuone alkaa olla kuosissa


Keittiön lattia sai tänään valkoisen petsin ja siihen päälle lakan. Tuli hyvä. Pylväs keskellä lattiaa vähän risoo, muttá ei voi mitään. Sokkelit ja lattialistat puuttuvat.

Kylppärin alalskin on paikoillaan. 


Kaikenlaisiin kummallisuuksiin sitä rakentaessa törmää. Yksi on nimeltään tuuletuspaalu, josta on kuva tuolla ylhäällä. Ennenvanhaan rossipohja tuulettui niin, että kissanluukut avattin keväällä ja suljettiin talveksi. Nyt tuuletusta "tehostetaan" oheisilla kammotuksilla, jotka nyt ovat talon julkisivun hallitsevin elementti :(
Ilmastointimiehet ovat vetäneet varmaan kilometrin erilaisia putkia vanhaan puruvinttiin. katot on puhkottu täyteen erilaisia reikiä ja katolla töröttää kolme massiivista tuuletusputkea. Eilen yritin metsästää netistä tietynlaista korvausilmaventtiiliä, joka tunnustelee anturilla ulkoilman lämpötilaa. Niitä varten puhkotaan taas neljä reikää lisää, tällä kertaa seiniin. Ko venttiilit liittyvät poistoilmalämpöpumppuun, josta tuli varsinainen riesa. Tuskin  olisi otettu, jos olisi tiedetty, miten kalliiksi sen asentaminen tulee.
Ulkona tehdään täyttä häkää patiota.Kylpyhuoneesta puuttuu edelleen katto.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti